Monday, January 28, 2008

تهدید فرمانده سپاه و آخرین تولیدات حق مسلم ما !!!؟


جمهوری اسلامی تهديد کرد که هر گونه حمله آمريکا عليه ايران را با يورش به پايگاه های آمريکايی در کشورهای عربی منطقه پاسخ می دهد. محمد علی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت و گويی با شبکه تلويزيونی الجزيره گفت: اگر پايگاه های آمريکايی موجود در کشورهای عربی حاشيه خليج فارس در حمله احتمالی آمريکا به ايران مشارکت کنند جمهوری اسلامی نيز در واکنشی سريع، چنين حملاتی را تلافی می کند. آقای جعفری که به تازگی فرماندهی نيروهای سپاه پاسداران را از جانب رهبر جمهوری اسلامی به عهده گرفته است در ادامه اين گفت و گو تلاش کرد کشورهای عرب همسايه ايران را مطمئن کند که حملات تلافی جويانه احتمالی ايران، تنها «پايگاه های آمريکايی در اين کشورها» را هدف می گيرد. فرمانده سپاه پاسداران افزود: «می دانيم نگرانی هايی در ميان کشورهای مسلمان همسايه که در خاک خود ميزبان نيروهای آمريکايی هستند وجود دارد.» محمد علی جعفری که اظهاراتش به زبان فارسی و با ترجمه عربی از شبکه الجزيره پخش می شد در ادامه گفت: «با اين حال اگر آمريکا جنگی عليه ما آغاز کند و اگر از اين پايگاه ها برای حمله موشکی به ما استفاده کند، آنگاه با توجه به توان و دقت موشک های خود، می توانيم صرفا نيروهای آمريکايی که به ما حمله کرده اند را هدف قرار دهيم.» کشورهای عربی حاشيه خليج فارس که سازمانی متشکل از شش کشور منطقه را هدايت می کنند تاکنون به اظهارات فرمانده سپاه پاسداران واکنشی نشان نداده اند اما رياض قهوجی، مدير موسسه تحليل های نظامی در منطقه خليج فارس و خاورنزديک (INEGMA) می گويد: اين نخستين بار نيست که مقامات جمهوری اسلامی، کشورهای منطقه را «چنين تهديد قابل ملاحظه ای» می کنند. به گفته اين تحليلگر مسايل منطقه در دوبی، «پيشتر کشورهای شورای همکاری خليج فارس در مذاکرات خصوصی، خيلی واضح به مقامات جمهوری اسلامی گفته اند که اجازه نمی دهند از پايگاه های موجود در خاک آنها، حمله ای عليه ايران صورت گيرد اما اگر ايران در اقدامی که بخواهد حمله آمريکا را تلافی کند، قلمرو کشورهای منطقه را هدف قرار دهد به شکل يک جانبه کشورهای منطقه را به جنگ وارد کرده است.» رياض قهوجی در گفت و گو به تلاش کشورهای منطقه برای «اعتماد سازی با ايران» اشاره می کند و يکی از مهمترين تلاش ها در اين مسير را دعوت از محمود احمدی نژاد، رييس جمهور ايران برای حضور در نشست سران شورای همکاری شش کشور حاشيه خليج فارس می داند: «اما همزمان کشورهای عرب منطقه از سوی برخی مقامات رسمی ايران تهديد شدند.»
بررسی «همه گزينه ها» عليه ايران
در نخستين روزهای سال ۲۰۰۸ جرج بوش، رييس جمهور آمريکا در سفری به کشورهای عربی حاشيه خليج فارس، جمهوری اسلامی ايران را به عنوان «اصلی ترين کشور حامی تروريسم» ناميد و بر لزوم بررسی «همه گزينه ها» عليه برنامه های جمهوری اسلامی در منطقه تاکيد کرد. در همان روزها عربستان سعودی و مصر به عنوان اصلی ترين کشورهای عرب منطقه، مخالفت خود را با هرگونه اقدامی که منجر به جنگ شود اعلام کردند. اما اظهارات تازه فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره احتمال حملات تلافی جويانه عليه پايگاه های آمريکايی، تا چه حد می تواند کشورهای عربی منطقه را به مواضع دولت جرج بوش نزديک کند؟ رياض قهوجی معتقد است: «کشورهای عضو شورای همکاری خليج فارس به هيچ عنوان نمی خواهند رابطه ای بد و خصمانه با ايران داشته باشند. در عوض آنها همزمان به ايرانی ها گفته اند که در رابطه شان با غرب و به ويژه آمريکا دارای مشکلاتی هستند. آنها همچنين مخالفت شان را با هرگونه حمله به ايران اعلام کرده اند و البته اين را هم گفته اند که اگر آمريکا بخواهد به ايران حمله کند، آنها نمی توانند مانع از اين کار شوند اما آمريکا را مجبور می کنند که حملاتش را از جايی خارج از منطقه انجام دهد.» اين تحليلگر لبنانی ساکن دوبی می افزايد: اگر با در نظر گرفتن همه اين شرايط، ايران هدف حمله قرار گيرد و جمهوری اسلامی در واکنش، پايگاه های آمريکا در خاک کشورهای عربی را هدف بگيرد «آنگاه مطمئنا کشورهای منطقه درگير جنگ می شوند چون اين پايگاه ها در محدوده قلمرو حاکميت آنها جای دارد و با چنين حمله احتمالی از جانب ايران، حق حاکميت آنها بر خاکشان نقض می شود.» در حالی که آمريکا از سال های قبل در برخی کشورهای عربی منطقه از جمله عربستان سعودی، بحرين، امارات متحده عربی، قطر و يمن پايگاه نظامی مستقر کرده است در سال های اخير، برخی مقامات اين کشورهای عرب، ابراز نگرانی کرده اند که وجود اين پايگاه ها در خاک شان، آنها را نسبت به حملات «آسيب پذير» کرده است.
جواد وعيدی، معاون بين الملل شورای عالی امنيت ملی اعلام کرد که بيش از ۳۰۰ تن گاز UF6 موسوم به هگزافلورید که در غنی سازی اورانیوم به کار می رود، در تاسيسات هسته ای اصفهان توليد شده است. اعلام این خبر در زمانی صورت می گیرد که اعضای دائم شورای امنيت سازمان ملل همراه با آلمان اعلام کرده اند که پیش نویس دور سوم تحريم های اقتصادی عليه ايران به خاطر سرپيچی از توقف غنی سازی اورانيوم را آماده کرده اند. قرار است که این پیش نویس در هفته جاری به بحث گذاشته شود. به گزارش خبرگزاری نیمه دولتی فارس، آقای وعيدی که در همايش مسئولين و هاديان سپاه سخن می گفت، ضمن اعلام اين خبر گفت:« در حالی که به ما اجازه استفاده از ۲۰ دستگاه سانتريفوژ تحقيقاتی را نمی دادند، هم اکنون سه هزار دستگاه سانتريفوژ در زير زمين کار می کنند.» وی افزود: «ابتدا در زمستان سال ۸۴ يک آبشار ۱۶۴ تايی در روی زمين آماده کرديم که غنی سازی سه و نیم درصدی به عنوان کار آزمايشگاهی انجام شد. وقتی ۱۸ آبشار (سه هزار سانتريفوژ) راه اندازی شد، سولانا در حضور دکتر لاريجانی و دکتر جليلی گفت ما نمی خواستيم در اين نقطه ای که امروز هستيد باشيد، اين سه هزار تا را داشته باشيد ولی اضافه نکنید.» آقای وعيدی افزود:« ما در مسير آژانس حرکت کرديم و آژانس هم تاکيد کرده که بيش از پنجاه درصد مسائل حل شده و تا ماه های آينده نيز بقيه مسائل حل خواهد شد.» جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر بیشتر برنامه های مربوط به غنی سازی اورانیوم را در مجتمع صنعتی نطنز در استان اصفهان متمرکز کرده است. گزارش ها حاکیست که در اصفهان، اورانيوم خام موسوم به «کيک زرد» به گاز اورانيوم هگزافلوريد تبديل می شود و گاز توليد شده به نطنز برده می شود تا برای غنی سازی به کار رود. به گفته کارشناسان، غنی سازی اورانیوم در مقیاس پایین تنها قابل استفاده برای توليد الکتريسيته است، اما غنی سازی در مقیاس بالاتر می تواند برای توليد بمب هسته ای مورد استفاده قرار گیرد.
تولید ۳۰ تن گاز هگزافلوراید در دو ماه
آژانس بین المللی انرژی اتمی در ماه نوامبر اعلام کرده بود که ايران ۲۷۰ تن گاز برای غنی سازی اورانيوم توليد کرده است و اظهارات تازه معاون بین الملل شورای عالی امنیت ملی بیانگر آن است که جمهوری اسلامی توانسته است ظرف دو ماه گذشته ۳۰ تن گاز هگزافلوراید تولید کند. بحث غنی سازی اورانیوم با غلظت بیشتر از جمله پرسش هایی بود که در سفر سعيد جليلی، دبير شورای عالی امنيت ملی و مذاکره کننده ارشد هسته ای ايران به مقر پارلمان اروپا مطرح شد و به گفته وب سایت این نهاد اروپایی، پاسخ های آقای جلیلی در این زمینه «قانع کننده» نبوده است. به نوشته وب سايت رسمی پارلمان اروپا، برخی از نمايندگان پارلمان اروپا از آقای جليلی پرسيدند: «چرا ايران تصميم گرفته که غنی سازی با غلظت بيشتر را در پيش بگيرد، در حالی که برای اهداف صلح آميز اورانيوم غنی شده ۴ تا ۶ درصد کافی است.» آقای جليلی در پايسخ به اين سئوالات گفت: «ما حق داريم غنی سازی کنيم و ايران تا ۲۰ سال آينده احتياج به ۲۰ هزار مگاوات انرژی دارد.» برخی از نمايندگان پارلمان اروپا سئوالاتی را در مورد اين که چگونه جامعه بين المللی به ايران می تواند اعتماد کند، پيش کشيدند. آقای جليلی در پاسخ به اين پرسش ها گفت: «در دکترين دفاعی ما سلاح هسته ای جايی ندارد و سلاح های کشتار دستجمعی نمی تواند موجب امنيت و يا قدرتمندی کشوری شود.» سايت رسمی پارلمان اروپا می نويسد: در پايان نشست سعید جلیلی با نمایندگان پارلمان اروپا، بسياری از نمايندگان احساس کردند که پرسش هايشان بی پاسخ مانده است. با سپاس بسیار از یاران گرانمایه این تارنما را به دوستان خود معرفی کنید از فیلتر شکن آن استفاده کنید و نظراتتان را ارسال کنید با آرزوی توفیق روز افزون برای همگی شما دوستان: حسین رستمی .

No comments: